tiistai 24. marraskuuta 2009

9-1

Se on sitten Lontoo nähty. Viikonloppu meni Englannissa eestaas ravaten, ilman sen kummosempia taukoja. Ohjelma oli tiukka, sillä mukaan oli mahdutettu nähtävyydet, shoppailua sekä pari peliä jalkapalloa. Ja pallopelit siis katsomon puolelta.

Käydään päivät (itsellenikin) selvyyden vuoksi pikaisesti läpi kuvituksen kera, jotta muistaa vähän missä sitä on menty.

Perjantai
Lento: Helsinki - LontooGatwick
Siirtyminen hotellille ja nukkumaan

Lauantai
Shoppailua ja kiertelyä PiccadillyCircus-OxfordStreet paikkeilla
Junalla Ipswichiin
Ipswich Town FC - Sheffield Wednesday (kuva 2)
Juna Lontooseen
Tower of Londonin katselua ja ruokailu




Sunnuntai
Aamulenkki
British Museum, National Gallery ja Trafalgar Square (kuva 3)
London Eye (kuva 5), Big Ben (kuva 4) & Westminster Abbey
Tottenham Hotspur - Wigan Athletic (kuva 6)
Buckingham Palace ja ruokailu




Maanantai
Madame Tussauds vahakabinetti (kuva 7 & 8)
Buckingham Palace, vahdinvaihto
Harrods (kuva 9)
Lento: LontooHeathrow - Helsinki


Pureskellaan sitten hiukan reissun kohokohtia. Nähtävyyksistä varmasti kuvat kertovat suurimman osan, mutta kaikkea matkalla koettua ei voi kuvista aistia. Hypätäänpä siis White Hart Lanelle, jossa vierailimme siis sunnuntaina iltapäivällä. "Spurs" sai vastaansa Wiganin. Kotivoitto oli haistettavissa; siksipä laitoin tulosvetoon 2-0 ja 3-0 tulokset. Niin vetojen kuin viihtyvyydenkin osalta peli näytti hyvältä ensimmäisen puoliajan. 45 minuutin kohdalla taululla loistivat lukemat 1-0. Toisella puoliajalla viihtyvyys kasvoi monenteen potenssiin, kun pellit aukesivat ja maaleja alkoi tulla kuin liukuhihnalta... Samalla tehtiin Valioliiga-historiaa, kun Jermain Defoe teki ensimmäisenä pelaajana yhden puoliajan aikana 5 maalia. Aikaisemmin viiteen maaliin yhdessä pelissä ovat pystyneet sellaiset sankarit kuin Alan Shearer ja Andy Cole. Defoe iski hattutempun seitsemässä minuutissa (51., 53. ja 58. minuuteilla) ja niittasi päälle vielä kahdesti (69. ja 87.). Voi sitä ilotulitusta. Kerrottakoon, että fanit olivat 'melko' mielissään tästä näystä. 8-1 -tilanteessa kaikuivat kannustuslaulut "We only want one more!" ja "We want nine!". Fanien toive toteutui, sillä kuvassa 10 juhlitaan 9-1 -maalia, joka jäi pelin viimeiseksi.

Tottenham-Wigan maalikimara (YouTube)

"When the Spurs go marching in..."



Tulipas siinä tarinaa yhdestä pelistä. No, oli se aika vakuuttava ja mieleenpainuva esitys. Pääsylippuakin näkyy olevan myynnissä eBayssa...



Tottenham-pelin lisäksi tulee mieleen muutama tapaus, jotka olivat ehdottomasti kertomisen arvoisia hetkiä. Tarkalleen näitä asioita on kolme kappaletta. Ne siis seuraavassa vielä muutaman kuvan kera ja jatketaan sitten tarinaa joskus, jos jotain oleellista jäi vielä kertomatta:

1) Ipswichin maali
Ipswich-Sheff.Wed peli siis päättyi 0-0. Siitä huolimatta yhden reissun hienoimmista ja tunteikkaimmista hetkistä koin, kun noin 70.minuutilla Ipswichin Priskin siirsi pallon verkon perukoille ja pääsin tuulettamaan johtomaalia! Se oli sitten hieno hetki. Noin sekuntia myöhemmin huomasin sitten, että linjamiehellä on lippu pystyssä paitsion merkiksi... niin se maailma vaan synkkeni heti. Arvokas muisto siitä hetkestä silti jäi.


2) Soittokunta vahdinvaihdossa
Buckinghamin palatsin edustalla nähdyssä vahdinvaihdossa ei sen kummempia temppuja nähty, mutta soittokunta se vaan pisti parastaan! Kajauttivat ilmoille Star Warsista tutun Imperial Marchin, jonka jälkeen seurasi useampi kappale ABBAa: Fernando, Mamma Mia, Winner takes it all ... Niin se vaan vahtivuoro vaihtui Björnin ja Bennyn tahtiin. (kuva 11)


3) Penny by card
Lentokentällä teimme vielä viimeiset (tuliais)ostokset. Puntia oli jäänyt taskun pohjalle 19,97 erittäin tarkalleen. Ostoksista kertyi summa 19,98 puntaa. Siispä ladoin kaikki punnat pöytään, johon tiskin takaa tuli vastaus, että "You still need one penny". Kysyin, että olisiko mahdollista maksaa euroilla. Onnistuu tietysti, mutta vain setelit kelpaavat ja takaisin tulee puntia. Käytännössä siis olisi käteen jäänyt yli 4 puntaa, siispä kysyin voinko maksaa puuttuvan sentin kortilla. "You wanna pay one penny by card?". Jees, pliis. Korttia koneeseen ja tunnuslukua kehiin. Kassasetä koputti takanaan istuvaa toista kassahenkilöä olalle ja päivitteli tilannetta: "He's paying one penny by card....one penny!" Mutta minkäs teet, kun valuutta alkaa olla vähissä... Sain muuten päättää että maksanko punnissa vai euroissa kyseisen summan. Pistin haisemaan ihan puntina. One penny. (kuva 12)



Extra-kuvitusta


Lontoon Olympiapuiston rakennustyöt vauhdissa
(kuva junan ikkunasta räpättynä)



Kunnon jälkiruoka-annos Tottenhamin murskavoiton kunniaksi. Annoksessa oli (ainakin) iso suklaakeksi, jäätelöä, kermavaahtoa, marjoja ja suklaakastiketta...



"Never in the field on human conflict was so much owed by so many to so few."
-Winston Churchill



"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars."
-Oscar Wilde

6 kommenttia:

  1. Ei voi sanoa, kuin että olen kateellinen.

    Ja että Oscar-herra on unohtanut puuteroida naaman.

    VastaaPoista
  2. Ai niin, ja että loistavaa toimintaa siellä kassalla! :D PERIAATTEEN näkökulmasta ei ollut muuta mahdollista maksutapaa. Fiksu kassahenkilö olisi vain vähentänyt sen pennyn loppusummasta. Saipahan tuta joustamattomuutensa hedelmät.

    VastaaPoista
  3. Haa! :) Mutta ollaan täälläkin kateellisia Texasin lämmöstä! Vaikka pitäis olla tyytyväinen poikkeuksellisista marraskeleistä (mittarissa 7C)...

    Oscarin lisäksi myös Brad oli jättänyt puuterit pois. Tosin Brad näyttää tulleen esille suoraan 'radalta', joten ei oo muutenkaan ihan freeseimmässä kunnossa. Muuten varsin salskea kaveri.

    VastaaPoista
  4. Kiitos hauskasta reissuraportista! Mukavaa luettavaa :).

    VastaaPoista
  5. Jätkällä kävi hyvä säkä, ku pääsit vahtaamaan tollaista matsia. Aina, kun mä meen kattomaan jotaki niin päättyy 0 - 0 tai 0 - 1 jollain räkämaalilla.

    VastaaPoista