maanantai 12. huhtikuuta 2010

Eloa

Nythän sitä ollaan taas Euroopan etelälaidalla. Muutama päivä takanakin jo. Mutta 9 päivää sitten olin vielä Suomessa. Piti silloin jotain tarinaakin siitä vääntää, mutta ei kestänyt kuuppa varmaan. Vedin nimittäin silloin lauantai-iltana hämärän saapuessa kovempaa reeniä menemään. Lämpötila oli noin neljä astetta (joo, plussan puolella kuitenkin) ja vettä tuli kuin sieltä Esterin perseestä. Aika herkkua oli puskea talvitrikoot päällä noissa oloissa. Sykemittarikaan muistaakseni oikein tahtonu toimia. Oisko ollu liian kuiva sykevyö? Kaikki muu kyllä oli märkää viimeistään puolen tunnin kohalla... Siinä sitä teki mieli lähettää terveisiä pojille ja tytöille ja sedille ja tädeille Portugaliin ja rapakon taakse ja missä sitä tuttuja onkin lämpimässä. Terveisiä vaan. Hyvin pyyhkii. Nythän tänne on jotain sadetta luvattu. Talvitrikoot ei oo mukana, joten jos se lämpötila nyt pysyis vaikka yli kymmenessä. Tai mitäs hittoa... menköön alle kymmenen. Kyllä sekin kestetään. Antaa tulla vaan!

Sen verran rankkaa on tuo eloilu elikkä eloskelu ollut viimeiset viikot, että täytyy täällä leirillä ottaa ensimmäinen viikko ihan kokonaisvaltaisen palautumisen kannalta. Toisella viikolla voi sitten totutella siihen lämpimään ilmastoon, jos sellainen sattuu silloin jostain iskemään. Kolmannella viikolla on sitten huomioitava, että takana on jo kaksi viikkoa leiriä, joten täytyy hiukan puhaltaa ennen loppurutistusta. Neljännellä viikolla sitten ei kannata päästää mopoa käsistä, vaan ottaa ihan iisisti, että pääsee freesinä kotimatkalle. Sellanen plääni.

Tv-ohjelmissa kun aina luetaan niitä lukijakirjeitä, niin... Niin siis ei siellä aina lueta lukijakirjeitä. Ainakaan uutisissa ja salkkareissa ei niitä taida olla. Mutta joskus. Otan tähän parit lukijakommentit. Ensin nimimerkillä Carlo kannustettiin päivittelemään tiuhaan tahtiin tänne. Oli sillä pilkettä silmäkulmassa kyllä siinä. "Some men just want to watch the world burn." Melkonen veijari. Oikeastihan yli puolet noista pahvi-puolen pikapalautteista on juurikin kyseisen C:n klikkailemia. Koska kommunismi kukoistaa täällä jo värimaailman puolesta, niin on vaan ajan kysymys, että Carlokin klikkailee vain yhtä vaihtoehtoa.
Ja värimaailmasta päästäänkin toiseen lukijapalautteeseen. Pitka mies Tampereelta on kysellyt, josko värimaailmaa voisi vaihtaa. Ei kuulemma nää tästä mitään sen takia. En tohtinu kertoa, ettei se näkemättömyys mistään värimaailmasta johdu - eihän se muutenkaan mitään näe! Täytyy työstää joku pistekirjoitus versio ja pistää postissa Manseen... Palataan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti