perjantai 18. helmikuuta 2011

Turkua ja Vaasaa

Viime viikonloppu meni Turussa (siellä oli kylmä), josta matkattiin suoraan Vaasaan (vielä kylmempi). Parin päivän oleilun ja yhden kahdeksansataametrisen jälkeen palasin takaisin Helsinkiin, ja yllättäen kylmää oli. Kyyti Vaasassa, tai siis Mustasaaressa, ei ollut tavattoman kylmää. Siis omalta kohdalta ainakaan. Nopeimmin hallin viileydessä takaisin tuulipuvulleen ehti kenialainen Bett, sitten tultiinkin yhdessä kasassa Tommyn ja Kurren kanssa. Ajat 1.50,29, 1.50,50 ja 1.50,54. Hallin viileys ei ole muuten mitään palturia, sillä ei siellä "Suomen parhaassa hallissa", kuten Botnia-hallia usein mainostetaan, ollut kovinkaan lämmin. (Tähän kohtaan lienee paikallaan lisätä, ettei tulosta voi kyllä olosuhteilla mitenkään selitellä. Toteanpa vaan, että viileämpää oli kuin viime kesänä Lappeenrannassa kun ennätykseni juoksin...) Silti on muistettava, että ko. halli on siitä erinomaisen hyvä, että "siellä ei tuule". Tämän mainoslauseen on TommyG esittänyt Botnia-hallista. Tuuleton halli!

Tulevana viikonloppuna - eli kavereiden kesken huomenna ja ylihuomenna - kisaillaan Helsingin Myllypurossa (vähän niin kuin 'Suomen Turku') SM-hallit. Koska halli ei ole yhtä tuuleton, niin varmaankin päästään (myötä?)tuulessa melkoisiin vauhteihin, kunhan muistetaan kurveissa keskipakoisvoimat sun muut. Näillä pakkasilla voi olla, että Myllynkin lämpötila laskee hieman, mutta uskoisin että muillakin pysyy juomapulloissa sisältö sulana kuin vain korkeushyppyvalmentajilla... siellä on yleensä ainakin nenien punotuksesta päätellen tujummat marjakeitot.

Koska SM:t on jälleen tuotu Myllypuron kodikkaaseen tehdashalliin, niin yleisöä mahtuu paikalle vain 500 ensimmäistä. Tai "nopeinta", kuten Yleisurheilun Kuvalehti asian otsikoi. Jos YUKL:n tiedot pitävät paikkansa, niin veikkaisin että katsomosta löytyy ainakin seuraavat nimet: Hämäläinen, Åstrand, Rautanen, Ruostekivi, Hongisto, Ali-Huokuna... siksi nopeita sällejä ne on! Tiedä sitten, että minkälaiset alkuerät tahi karsinnat järjestetään, jotta ne 500 saadaan seulottua. Oli miten oli, niin viistoista euroa on melkoinen summa pyytää tollasista kekkereistä vaikka mestaruuskisat ovatkin. Kun otetaan vielä huomioon, ettei tuolla näe lajeista kuin vähän sieltä ja hiukan enemmän täältä. Kesän kisoissakin 15e taitaa joskus olla katsojille vähän paljon ja siellä on sentään aika usein esteettömät näköalat. No, makuasia sano kissa ku persettä nuoli. Kai tässä on kyse niistä kahdesta kaveruksesta eli kysynnästä ja tarjonnasta, mutta niistä mä en tiedäkään sen enempää. Kisathan tulee telkkarista jonkinnäköisinä koosteina, joten ne ketkä ei Myllypuron Globeniin mahdu, voi tiirailla kotona siitä neljätoista tuumasesta! Huomisen ohjelmaa katsellessa näyttäis siltä, että meikäläisellä on vuorossa 1500m ja sunnuntaina sitten 800m. Katsellahan nyt vielä, että montako kertaa sitä yhden viikonlopun aikana tulee startattua. Kerran tai kaksi. Luulisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti