tiistai 19. helmikuuta 2013

Hallikausi päättyi... mutta jatkuu

"Lyhyt" tai "äärimmäisen lyhyt" olivat vaihtoehtoina hallikauden pituudelle. Siis käytännössä yksi kokeilustartti alle ja sitten mahdollisesti SM-halleissa jotain, jos paikat sallivat. Kolmiviikkoinen Portugalissa yllätti positiivisesti, kun ensin toimi juoksu vähemmillä kivuilla nilkassa, sitten piikkarijuoksu radalla (ainakin jos juoksi väärään suuntaan ja sai kaarrerasituksen pois vasurista) ja yhtäkkiä kulkikin kaartaminen myös vasemmalle. Ensimmäistä viikkoa lukuunottamatta tuli siis päätreenit tehtyä juosten, ja hyvä niin, sillä ensimmäisen viikon 6*3min spinningpyörällä oli niin rankka, etten uskonut selviäni hengissä loppuun asti. Oikeastaan jaksoin vain koska ajattelin voivani romahtaa kuntosalin lattialle viimeisen vedon päätteeksi. Sekin oli turha toive, sillä kaksi sekuntia ennen viimeisen vedon päättymistä - sykkeen hakatessa pyöräilyennätyssykettäni 183:a - kuului Andtbackan tyyni komento: "Ja jatkuu kevyellä pyörityksellä suoraan..."

Joka tapauksessa tuon rääkin jälkeen pääsin heittämään kovemmat harjoitukset juosten, vaikka muuten yli puolet harjoituksista menikin vielä korvaavien harjoitusmuotojen parissa. Rataharjoituksia kertyi neljä kappaletta ja kun leirin viimeisenä iltana puhelin pirisi maaottelukutsun muodossa, niin olihan treenien vaan riitettävä. Kieltäytymisiä oli kuulemma jo tullut pari, joten Växjön lyhyt rata kutsui allekirjoittanutta. Ai millä näytöillä? Niinpä. Toivottavasti jälkikäteen annetut näytöt kelpasivat.

Maaottelua ennen oli vaikea sanoa kunnosta ihan hirveästi, olihan edellisestä 800m:n kisasta aikaa melko tarkkaan kahdeksan kuukautta. Tiedossa oli, että kovaa lähdetään ja omaa paikkaa saa rauhassa hakea borzamaisesti letkan hänniltä. Kova alkuvauhti kuitenkin kostautui parille yltiöpäiselle ja pääsin nappaamaan 3.sijan ajalla 1.51,42, joka tuli kyllä täytenä yllätyksenä! Vauhdikas kisa, erinomainen halli ja ehjä juoksu olivat eväät tuohon tulokseen - ei voi sanoa, että olisi jäänyt avauskisaan juuri jossiteltavaa.

Viime viikonlopun SM-halleihin oli tarkoitus valita yksi matka ja niin pyrkiä pitämään jalat jollain tavalla mukana kevääseen siirryttäessä. Valinta kohdistui 800m:iin, josta pyrittiinkin tekemään kunnon startti sopimalla vuorovetoja Parikkalan Pantterin kanssa. Vuorovetokuvio kääntyi päälaelleen, kun viikon aikana kadonneita viiksiään pohtimaan jäänyt Panu ei päässyt toivotusti rakettina liikkeelle, vaan kärkipaikkaa pidettiin jarrumiehen toimesta. Improvisoinnin tuloksena otin itse keulapaikan haltuuni ja pidin vauhtia sovittuun vaihtopaikkaan, 350-400metriin, asti. Tässä kohtaa näinkin silmäkulmastani panumaisen viipotuksen ja vetovuoro vaihtui sulavasti, joskin itse meinasin heittää nurin sovitellessani askeleita osumaan Panun askelrytmiin. Viimeisellä kierroksella sain vaihteita kaiveltua koneesta sen verran, että kärkipaikka kutsui uudemman kerran ja kiirehdin voittoon ajalla 1.52,65 - tuloksena siis ensimmäinen aikuisten SM-kulta!

Hallikausi päättyi sunnuntaina, mutta kun kuviot selkenivät ja saimme tietoa Tukholman päästä maanantain aikana, niin iskimme kiinni kuin sika limppuun... Mistäkö on kyse? Tietenkin hallikauden pidentämisestä neljällä päivällä, jotta XL-gaalassa Globenissa ehtii käydä vielä yhden kasin nykäisemässä. B-erään taisi vaatimuksena olla Ruotsin passi, mitä lähtölistoja katselee, mutta voi olla että paremmin löytyy tilaa vedellä "kansallisessa" C-erässä yhdessä Australian Matt Foxin ja Tanskan Nick Jensenin kanssa. Tavoitteena on viilata kauden parhaasta vielä hiukan pois ja siirtyä sitten takaisin harjoittelun pariin, jotta kesällä tuloskunto on vielä parempi!

Loppuun heitetään vielä helpohko triviaali, jossa kysytään jatkoa seuraavalle nimilistalle. Nopein oikein tiennyt voittaa kahvipullat!

Siis, kuka on X:

Salonen. Sundell. Oravakangas. Granlund. Rotkirch. Sandells. Lahtio. X.

11 kommenttia:

 1. Voi #"¤%¤&%/ ! Kommenttini ei tullut 7 minuuttia sitten läpi ja jouduin laittaa uudestaan. Silent gun..

  VastaaPoista
 2. Pirun nopeita kommentoijia kyllä! Liian helppo kyssäri siis...pistetään seuraavalla kerralla vaikeempaa!

  VastaaPoista
 3. Oon silti luvannut sulle kahvipullat Brahessa. :D T.siskosikiö

  VastaaPoista
 4. Käkihän se oli. Tarjoon kahvipullat toimistolla. Meikä nappasi kolmoselta viimeisen sijan kun Hellkin meni keskeyttämään.

  -Aki

  VastaaPoista
 5. Jukka V.:lle siis kahvipullaa, kunhan törmätään!

  VastaaPoista
 6. Otan mielummin teepullaa jos käyn ja maha kiittää!

  Jukka

  VastaaPoista
 7. Mun kisat kosahti Akin intistä tuomaan vatsatautiin. Jäin vikaks tonnivitosella ja jatkoin oksentelua.

  VastaaPoista
 8. sissus. Ens kerralla en keskeytä. Ole tarkkana :=)

  -Hell

  VastaaPoista