keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Höyryhuonetta ja jellonia

Hyvää tiistai-iltaa kaikille! Niin ne päivät rientää ja aurinko paistaa. Ja vettä sataa, laulaa Alatalon Mikko ja on ajoittain aivan oikeassa. Mitä sitä afrikkalaisesta meiningistä kertoisikaan? Vaikka sen, että saunaahan täältä ei löydy, mutta steam roomeja löytyy parikin. Käytännössä siis kokolailla höyrysaunan kaltaisia kopperoita. Ei siellä eucalyptus juuri tuoksu, mutta höyryä puskee lattiasta melko paljon. Lämpötila ei päätä yleensä huimaa, mutta tänään keksin siihenkin syyn. Paikalliset kun perkele pitää sitä ovea auki aina kun mahdollista. Eipä tule liian kuuma. Samalla ne tykkää suihkutella höyryhuoneen seinässä olevalla suihkulla niitä istuinkaakeleita puhtaaksi. Pakkohan ne on edellisten pershiet sieltä huuhdella pois. Eikä sitä voi tehdä ilman, että pitää ovea auki ja päästää höyryt (ja lämmön) ulos. Tänään aamulla oli höyryhuoneessa nimittäin ensimmäistä kertaa kuuma, kun kävin ottamassa lämpöä ennen uintia. Uinnin jälkeen siellä olikin joku rugbyn pelaaja suihkuttelemassa kaakeleita ja tuulettamassa lämpötilaa alle viidenkymmenen celsiuksen. Jihaa. Eikä siinä muuten vielä kaikki. Ne samaiset rugbymiehet istuu höyryhuoneessa ja puhisee kuin pienet siat. Ulkona 30astetta, höyryhuoneessa 40astetta - ja yhtäkkiä on niin kuuma, niin kuuma. Kahden minuutin päästä ovi auki tai ulos penkille istuskelemaan ja huohottamaan kuoleman kielissä. Kaiken huippu oli kun kerran sisään avoimesta ovesta astellessani ja ovea kiinni laittaessani sisällä ollut (ja kaakeleita taas kerran suihkutellut) mies kertoi vakavalla naamalla, että: "this is steam room, it's very hot in here". You just got to be kidding me.

Tänään käytiin vierailemassa leijonafarmilla. Pari jellonaa kävin vääntämässä solmuun ihan paljain käsin. Ihan täysikasvuisia ne vesselit oli joitten kanssa mä painin. Raanluntin Tomppakin otti matsia parin viisikuukautisen kanssa ja hyvä että hengissä selvisi. Sen näköset raapimisjäljet on Tommylla kyynärvarsissa ja shortsit repaleiset, että jos ei yöllä ala vaahtoa pursuta suupielistä, niin vähällä on selvinnyt. Kuviakin jellonista toki on vaikka millä mitalla, pistetään maistiaisiksi yksi kännykkäotos.



Ruotsalaisille saatiin viime lauantaina näytettyä mallia oikein kunnon yhteisharjoituksesta. Se saikin kutsumanimen suomalainen yhteisharjoitus. Mentiin nimittäin nurmiradalla samaan aikaan Tommyn kanssa. Ja siinä se oikeestaan onkin. Itse vedin 8*300 ja Tommy taasen 2*600, 3*500, 3*400. Mutta tärkeintä on, että oltiin siellä radalla yhtä aikaa. Siinä on ruotsalaisilla opp...siis ihmettelemistä. Näin on näre. Joka tapauksessa korjataan asia tulevana lauantaina, kun vedetään yhdessä vetoja. Siis samoja vetoja. Samaan aikaan. Ja samalla radalla. Stay tuned.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti