keskiviikko 2. helmikuuta 2011

"You are going to suffer"

Otsikon mukaisesti lausahti kuljettajamme viimeisenä päivänä Etelä-Afrikassa, kun kerroin matkalla lentokentälle minkälainen sää meitä odottaa Suomessa. Tällä kertaa shokki ei ollut kuitenkaan yhtä suuri kuin viime vuonna - mahdollisesti johtuen siitä, että tällä kertaa lunta oli nivusiin saakka jo lähtiessä, joten juuri huonommaksi ei enää voinut asia muuttua kuukauden aikana.

Kotikatumme oli kuitenkin edelleen aivan yhtä surkeassa kunnossa kuin ennen lähtöämmekin, joskin tilannetta korjasi hieman se, että siirtokehotusmerkit olivat jo saapuneet eli aurauskalusto oli jo melkein matkalla. Eilen aamullahan se sitten tapahtui. Kello 8-16 piti katujen olla autoista tyhjiä, joten päätin lähteä aamulenkille klo8.00 ensin auton pois siirtäen ja sitten siitä suoraan lenkille. Kun klo7.58 vedin lenkkareita jalkaan, niin huomasin sivusilmällä kadulla jo pyörivän kellertäviä vahvan näköisiä ajoneuvoja, joiden keulassa luki 'Inter-hinaus'... tuli kiire. Mutta auto siirtyi ajoissa (noin klo7.59:56) pois kadulta, joten asia kunnossa.

Tänään aamulla tarkistelin reittioppaasta parasta mahdollista bussia saapuakseni tänne luennolle. (Niin siis terveisiä vaan kaikille täältä kansainvälisen yksityisoikeuden kiehtovasta maailmasta!) Sattumalta huomasin, että matkaa kertyy kotiovelta yliopistolle 8,8km - sehän on aamulenkille sopiva pituus! Ajallisestikaan ei häviäisi ihan hirveästi, sillä kävely+bussi+kävely yhdistelmä kuluttaa noin 30minuuttia ja kai sitä 8,8km 40minuuttiin raapaisee aamulenkkinäkin. Tosin juuri koskaanhan en bussipysäkille kävele, joten se pitäisi kaiketi myös huomioida... No, kuitenkin - päätin myös laskea retken hinnan. Jos lenkkarit maksavat 150euroa/pari ja ne kestävät noin 600km, niin jokainen kilometri maksaa siis 0,25e. Siitä tulee tällekin reissulle hintaa jo 2,2e! Bussilla reissu on siis paljon halvempi! Joukkoliikenne on siis edullista! Näiden laskutoimitusten jäljiltä lienee parasta lähteä ehdolle jo tämän kevään eduskuntavaaleissa. Paikka Arkadianmäellä on lähes varma.

Ihan urheilupuolelta kerrottakoon, että hallikausi avataan lauantaina Tampereella. Matkana on 800m ja vastassa on ruotsalaisia (Rohlen & Wallden), norjalaisia (Roth & Hasle Johansen) ja Raanluntin Tomppa. Ennätysten puolesta melko tasainen orkesteri, jossa ennakkosuosikkeina ehkä Rohlen ja Roth, mutta ans kattoo kuinka poikien käy kun me Tommyn kanssa luodaan kunnon sotasuunnitelma ja isketään isoa vaihdetta silmään! FIN-SWE-NOR -maaottelu lauantaina 5.helmikuuta TV2:lla klo 17.05-18.50.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti