perjantai 12. elokuuta 2011

Kilpailukauden startti no. 2

Kilpailukausi tuli avattua jo hieman ennen toukokuun puoltaväliä Portugalissa. Matkana oli silloin hienoinen ylimatka, 3000m. Nyt on vihdoin edessä se seuraava startti - tälläkin kertaa vuorossa on ylimatka, mutta reissun saa sentään tehdä pyörän selässä. Matka on siis 54,2km tai jotain sinnepäin, joten mistään ihan sprintistä ei ole kyse. Mitään aikatavoitetta ei varsinaisesti ole (ainakaan vielä) asetettu; ainoana suunnitelmana onkin vain jättää kaikki voimat reitille. Alkuun poljetaan kovaa, sen jälkeen täysillä, sitten hyytyen ja lopussa vielä raivolla. Väliaikalähdöllä toi on varmasti ainoa oikea taktiikka.

Joensuun eliittikisojen yhteydessä päävalmentaja Tommi Tammikukka (nimi täysin muutettu) alkoi kyllä muistella, että onhan ne Samuli (Vasala) ja Jukka (Keskisalo) myös ajaneet jotain pyöräkisoja jossain vaiheessa ja että niistä tuloksista voisi hakea vertailupohjaa. Varovasti siinä muistutin herra isoherraa siitä, että ensinmainittu on kuitenkin duathlonin suomenmestari, joten ei tässä nyt ehkä ihan siihen kyytiin pysty. Puhumattakaan siitä, että mainittujen herrojen happi saattaa liikkua eri kyytiä kuin allekirjoittaneen. No, joka tapauksessa huomenna kampi pyörii ja silmien edessä on Wilfred Bungeinkin silmiä suojelleet lasit, jotka juoksijatoveri Tommi Kuusilehto (nimi myös muutettu) lahjoitti varmaankin juuri tällaisia ketjunpyöritystalkoita silmällä pitäen.

Loppukevennyksenä on mainittava, että vaikka huomenna kilpailunumero lyödäänkin rint...eikun reiteen ja selkään vai mitenhän se menee? Kuitenkin, siis siitä huolimatta että huominen on oikea kilpailu, niin tämä on kuitenkin vain valmistautumista syksyiseen kahden miehen aika-ajokilpaan Kirkkonummen 10km reitillä. Silloin vastaan asettuu Joonas Borstebacke (nimi muutettu) ja siinä kilvassa on tosi kyseessä!

ps. Jossain vaiheessa ois kiva perkele juostakin.

3 kommenttia:

  1. Eeppinen taisto, josta riittää juttua vielä jälkipolvillekin. Koska tulee tippaus? Vaadin Markun viralliseksi valvojaksi.

    VastaaPoista