keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Hallikisojen tunnelmia

Aina sitä taukoa vaan kertyy, mutta ei ole kuulemma Panullakaan tullut aika pitkäksi Otaniemessä refreshiä borzan blogin kohdalla painellessa, joten etteköhän te muutkin ole ihan hyvin selvinneet! Afrikasta on kotiuduttu kolme viikkoa sitten ja siinä on sitten yritetty saada vanhaan kaakkiin vähän tehoa ratavetojen muodossa, jotta jossain kisassa tulisi tulosta. Kolme starttia on nyt takana, ja otetaan niistä pienet kertaukset tähän:


Helsinki 29.1., 1500m

Hallikauden avaus ja ensimmäinen startti 8,5kuukauteen. Ei nyt ihan voi sanoa, että kunto olisi ollut täysi arvoitus ennen kisaa, mutta mitään kovin vedenpitävää arviota ei tuloksesta voinut etukäteen antaa. Verryttelyssä vastaan osuneen Rambon kanssa sovittiin vuorovedosta ja sellaisesta tahdista että 3.55 loppuaika olisi mahdollinen. Omaksi osuudekseni tuli vetää ensimmäinen 500m, jonka sitten nypytin 1.17,5. Rambolla ei ollut kyseisenä päivänä kulku päällä, joten seuraava viissatanen lipsahti 1.23:een. Tonnin kohdalta lähdin sitten loppuvetoon ja sain nippa nappa ryittyä sen 3.55-alkuisen tauluun. Maaliintullessa tosin kuuluttaja kertoi, että "kierros vielä", mutta en lähtenyt itä-helsinkiläistä mailia (1700m) hakemaan… Kuuluttajan kierroshöpinät ja aikataulun myöhästyminen parhaimmillaan parinkymmenen minuutin verran toivat kyllä mieleen Helsyn kisat, vaikka NÅIDin kekkereissä oltiinkin. Pelottavissa asioissa sitä otetaankaan mallia...


Tampere 4.2., 800m

Pari päivää ensin tonnivitosen jälkeen iisiä ja sitten höngittiin Liikuntamyllyn rataa vauhkona Vantaan Messierin Ville Lampisen kanssa. Valmistava treeni ennen Tampereen Tähtien kisoja vedettiin siis yhdessä ja tulihan siitä uutta virtaa molemmille. Päätreeni oli 2*(300m+150m) lyhyellä palautuksella vetojen välissä ja erittäin pitkällä sarjojen välissä. Onhan siinä pelko perseessä lähteä sataviiskymppiseen, kun 48risat nelkun juossut kaveri lähtee yhtä rataa sisempää!

Lauantaina kisaan lähdettiin ilman vauhdittajaa, joten sovittiin Robbanin kanssa vetovuorot valmiiksi. Messier oli kuitenkin niin terävänä keskiviikon treenin jäljiltä, että otti vetovastuun itselleen ja piti siitä kiinni yli 600metriin asti. Vauhti hieman liian rauhallinen alkurynnistyksen jälkeen - 300m 41,7 ja 600m 1.26,3. Lopussa olikin voimia lyödä kirivaihdetta silmään, joten näistäkin spliteistä tuli vielä 1.53,62. Ihan ehjä juoksu sinänsä, mutta aika auki jäi, paljonko ajasta voi nipistää pois kun mennään tosissaan alusta lähtien.


Vaasa 7.2., 800m

Sunnuntaina tankattiin wingsejä Pilotinkadun Tysonin piikkiin. Kohtuullinen korvaus olikin paikallaan, kun perjantaina hoidin yhden venakkoaiturin lentokentältä Tampereelle suuntaavaan bussiin ja kovistelin kuljetusfirman heppuja hoitamaan saksanpoikien seipäät Münchenistä seuraavaksi päiväksi Manseen. Uhkasin Tysonille myös, että jos ei jänistä kasille löydy, niin ensi kerralla venakko istuu Kuopion bussissa ja seipäätkin, tai siis "keihäät" kuten asiaa hoitanut työntekijä niitä kutsui, hoituu paikalle metrin pätkissä.

Joka tapauksessa Tampereen visiitiltä selvittiin Vaasaan ja edessä oli Olympiakakkosen kohtaaminen kasilla. Huhut kertoivat, että Ismail Ahmed Ismail myös itse vauhdittaa juoksua, joten sillä ei tosiaan tarvitse päätään vaivata. Melko terävästi liikkeelle lähdettiinkin ja letkaksi muodostui Ismail-Kozlov-Jarosz-Granlund-Salonen-Sundell. Väliajoista ei ole hirveän tarkkaa tietoa, mutta 26isoja ja 54isoja todennäköisesti oli 200m ja 400m. Ismail taisi vetää 25 ja 52, joten pitkä hahmo horisontissa näkyi kaukoputken kanssa. Toisen kierroksen takasuoralla Tommy lähti ohittamaan Puolan Jaroszia ja yritin iskeä selkään kuin takiainen. Tommi sen sijaan oli kuulemma hiukan jäänyt arpomaan polskin taakse, mutta hyökkäsi koumaisesti kun loppusuora aukeni. Itse ehdin jo Nabbankin rinnalle ja metrin verran edellekin loppusuoran alussa, mutta matka kävi pitkäksi ja reidet tukkeina jäykkää vääntöä vetäen alkoi hahmo sisäpuolella liukua jälleen tasoihin ja ohi. Vielä kun ulkopuolelta alkoi Koun raajat lepattaa silmäkulmassa, niin katse hamusi epätoivoisesti maaliviivaa kuin Mäyrällä pahimmillaan. Se on sellainen itkuinen katse, jonka oheen voisi puhekuplaan kirjoittaa alkusanat Lana Del Reyn kappaleesta Born To Die: "Feet don't fail me now, take me to the finish line"… Maaliin kuitenkin päästiin ja paha olohan siitä kirmaamisesta tuli. Joskus aikojen kuluttua saatiin kuulla tuloksiakin (Nabba 1.50,64, minä 1.50,76, Kou 1.50,84) ja eihän toi mikään ihan paska veto ollut, vaikka itse sanonkin.

Ismail Ismail veti muuten 1.45,71, joten täytyy vähän nostaa hattua ilmaan. Yksin vedettynä varsin mukiinmenevä tulos. Kuten seiväsvalmentaja Rippon illalla kysyi: "Who the hell was that guy who ran 1.45-something?", vastaus kuului: "He's Olympic silver medalist", johon kommenttina: "Oh, 'that' guy…"


Loppukevennys:

Ensi kesän Helsingin EM-kilpailuiden markkinointi käy kuumana. Kisaorganisaatio tietää, että ihan ilmaiseksi ei mainosta borzan blogiin saa, mutta on ne niin ovelia, että lähtivät mokan kautta maineeseen. Käyttivät toimistolla varmaan kiireessä google translatoria twitteriä päivittäessään ja ilmoille lensi twiitti: "Want to sea a sub 10sec 100m race? Get tickets to Helsinki!" Ja kukapa ei haluaisi meri alle 10sekunnin satasta! Leikki sikseen, kisoihin kannattaa nyt hankkia liput. Siellä suomalainen yleisurheilu kaivetaan ylös suosta. Alussa oli suo, kuokka ja Jussi. Kisojen jälkeen suo on jätetty taakse ja jäljellä on Jusseja ainakin Kanervo, Heikkilä ja isä-Evilä. Kuokasta en sitten kyllä tiedä. Myös kisaorganisaatio on täynnä vahvoja osaajia. Tai on siellä ainakin Eero ja Carita. Kyllä ne pistää yhdet pippalot stadionilla pystyyn vaikka kahdestaan. Jos vielä kuulaan saadaan lippumieheksi isä-Fobba, niin siinä on jo rivi sellaisia kulmakiviä, että onnistuminen on taattu.
www.helsinki2012.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti