perjantai 15. kesäkuuta 2012

Päivien päivää

Viime aikoina päivityksiä ei ole sadellut, mutta syykin on selvä. Se on tämä bloggerin uudistuminen nimittäin. Kuutisen viikkoa oon yrittänyt löytää, että mistähän täällä saa lisättyä uusia tekstejä ja tänään se namiska vihdoin löyty! Meneekö läpi? Kellekään?

Kisoja on kertynyt mittariin puolen tusinaa ja niistä riittäis tarinaa pariinkin tekstiin ehkä, mutta koska tällä tahdilla seuraava teksti tulee elokuussa, niin lienee parempi vetää kaikki tähänastiset kisat pakettiin kerralla.

Kausi alkoi SELL Gamesissa Espoossa ja siellä ohjelmassa oli ensin 1500m ja seuraavana päivänä 800m. Tonnivitosella tuulinen, ja kylmä, keli aiheutti sen, ettei vetohaluja keltään löytynyt, mutta painihaluja sitäkin enemmän. Väännettiin baltian poikien kanssa oikein kunnolla matkan varrella ja antoipa Tuokon Rami yhdessä välissä hiukan verbaalisestikin palautetta siitä *tanan ryntäilystä. Väliaikoja oli mm. 500m 1.24, 900m 2.28, 1300m 2.31. Voiton korjasi Espoon Borza ja ajaksi kirjattiin, muistaakseni, 3.57,9h, joten viimeinen 200m tultiin jotain 26-alkuista!

Seuraavana päivänä siirryttiin kasin lähtöviivalle ja koska hölkkäily ei kiinnostanut, niin vuorovetoakin sovittiin. Paras vuoroveto on ainakin omasta mielestäni se, missä Panu tekee työt ja muut korjaavat hedelmät, joten suunnilleen sellaista suunnitelmaa lähdettiin noudattamaan. Itse siis vedin 300m asti, sitten Panu (kai) viimeiseen kaarteeseen asti ja sitten tuli pitkä mies Lopelta ja hoiti homman itselleen. Melko pehmeällä fiiliksellä jäin takasuoralla vähän muista, mutta onnistuin kirimään Panun kiinni loppusuoralla ja nousemaan toiseksi ajalla 1.52,39. 400m väliaika noin 56,0s.

SELL:n jälkeen oli vuorossa matka Saksan maalle ja kaikkihan tietää mitä mieltä Rädyn Seppo on siitä paikasta. Joka tapauksessa Hannoverin valmistautumisleiri toimi hyvin ja kelit suosivat, joskin päävalmentaja Ekblomin hengitys vinkui Saksan helteissä lenkillä siihen malliin että viileämpikin sää olisi valmennusosastolle varmaan riittänyt...

Hannoverissa vietetyn noin neljän vuorokauden jälkeen oli vuorossa siirtymätaipale Saarlouisiin, melko lähelle Ranskan rajaa. Rallikuski Waldmann puski kansanauton sellaiseen lentoon, että kilometrit kirjaimellisesti lensivät. Perille päästyämme majoituin Bärre-"Börgdaal":in kanssa samaan tupakoitsevien kokolattiamattohuoneeseen 1,5tähden hotelliin, joten olosuhteet olivat - jos mahdollista - vielä seuraakin heikommat...

Itse kilpailu sujui 28 asteen lämmössä varsin mukavasti, joskin 11 kilpailijaa + jänis luonnollisesti aiheuttikin pientä tungosta. 26 sekunnin 200m:llä avaamalla löysin itseni lähes joukon hänniltä, mutta onneksi kuitenkin sisäreunasta, joten ylimääräisiä metrejä ei tarvinnut kierrellä... Sisäreunassahan on se yksi pieni ongelma kun juostaan isossa porukassa: pussiin jääminen. Tietenkin joku sakemanni hyytyi kuin Säippä tippauksissa juuri eteeni ja vieressä oli toinen kaveri aseenkantajana myös melko raskain jaloin. Tilanne ei oikein meinannut aueta ja vauhti hidastui koko ajan, joten kun vesiesteen kohdilla havaitsin kavereiden väliin kasvaneen erittäin hoikan miehen mentävän kolon, päätin käyttää mahdollisuuteni ja työntää koko 73 kiloani siitä välistä per heti. Ulommainen kaveri kuulemma lensi siitä Luxemburgiin asti, mutta kun on mentävä on mentävä. Loppuaika 1.50,28 melko mielenkiintoisella vauhdinjaolla 26,1-28,1-28,9-27,2...

Kisan jälkeisenä yönä alkoi to-del-la ärhäkkä nielu-/kurkkukipu, joka oli kieltämättä aika pahaa enteilevä. Matkustuksen aikana parantumista ei yllättäen tapahtunut, vaan flunssa puski päällä. Pari päivää myöhemmin alettiin niellä antibiootteja ja oli myönnettävä, että Espoon kisa on parempi jättää väliin. Samaan syssyyn oli hypättävä myös mahdolliseksi harkitun Tilastopajacupin 400m:n yli, mutta Karjaalle tuli lähdettyä 1500 metriä kokeilemaan kun olo oli tervehtynyt ja hengitystäkin yhdessä treenissä availtu kiihtyvällä. Kisasta ei sen enempää kyllä ole kerrottavaa, aikaa meni nippa alta 3.55 ja suhteessa melko suuri osa siitä viimeisellä kolmanneksella. Koska linja jatkui suunnilleen samanlaisena myös sunnuntaina Tampereella, niin sen kilpailun voi tässä sivuuttaa kertomalla että koleaa ja vetistä oli ja oikea sanavalinta oman suorituksen kuvaamiseksi lienee "vaisu".

Katseet suunnattiin siis Göteborgiin torstaille ja tervehtyminen jatkui entisestään ja olo alkoi tuntua hyvinkin normaalilta kisaa edeltävänä päivänä. B-erässä vauhtia oli tilattu vähintäänkin riittävästi, joten täytyi vain huolehtia itsensä letkan jatkoksi ja pitää kiinni. Luonnollisesti se ei ole aivan noin helposti tehty, vaan parin heikomman startin jälkeen oli ilmeisesti takaraivossa ajatus hiukan löysäillä 300-600 välillä ja kaivaa ehjä juoksu vahvalla lopulla. Loppu onneksi tulikin vahvasti ja sitä tuki M.Soidinsalon piiskaava väliaikahuuto 600m pisteellä, sillä "yks kakskyt kaks!" herätti pelon siitä, että kellossa on mahdollisesti käsiaikakymmenysten lisäämisen jälkeen jo melkeinpä 1.23 ja siitä saa polkea loppua kuin härkä, jotta ehtii maaliin ennen pimeää. Ja jos pimeä tulee kun startista on kulunut 1.50,00, niin aika kreivin aikaan maaliviivalle heittäydyin, sillä juurikin sen verran aikaa kului. Loppusuoralla meinasi väylät loppua kesken, mutta erittäin nopean päätöksen seurauksena löysin sisäkautta sen verran tilaa, että ehdin parista kanssakilpailijasta ohi juuri ennen maaliviivaa. Ennätys jäi siis 0,06 sekunnin päähän, mutta selityksiä sille on niin pitkä rivi, etten jaksa yhtään tähän edes heittää. Paitsi ehkä pienen huomautuksen siitä, että radalle päästiin kokoontumisesta vasta noin nelisen minuuttia ennen starttia. Se taisi olla hyväksi, joten taidan jatkossakin lähinnä istuskella, haista hieltä ja näyttää tyhmältä ennen startteja.

Seuraavat kisastartit taitaa tulla heinäkuun alkupuolella, joten pieni tauko callingeista tähän väliin ja treeniä koneeseen loppukesää varten.

1 kommentti:

  1. Go Borza. Kokemukset opettaa, hyvät ja huonot, mutta huonot vielä enemmän...

    VastaaPoista