perjantai 17. syyskuuta 2010

Asioita

Off-season on ollut käynnissä jo kohta pari viikkoa ja harjoituksellinen sisältö on ollut kevyehköä. Paitsi että Mäy-mäystinder on niin kovassa kunnossa, että sen kanssa kevyetkin lenkit on aika reippaita. Satsaus on ollut lähinnä ravintopuolelle, mutta jotain pientä lenkkiä pyörällä tahi juosten on tullut heitettyä ja uimahallillakin olen vieraillut (saunomassa) pariin kertaan. Saunomisen lisäksi myös vaa'alla käynti täytyy hoitaa uimahallilla. Kätevää.

Kuukausi on asuttu uudessa asunnossa ja vieläkään vessan ovea ei saa kiinni. Tai kiinni saa just ja just jos osaa oikean tekniikan. Tai oikean voimankäytön. Mutta lukkoonhan se ei silti mene. Kai sen joku joskus tulee korjaamaan. Niin on ainakin luvattu.

Alkuviikosta tuli tiedote postiluukusta, että tällä viikolla lämpöverkoston linjaventtiilien vaihtotöiden takia joudutaan asuntojen patteriventtiilejä sulkemaan ja samalla ilmataan patterit. Noniin. Nyt ei ainakaan (äidinkieleltään) ruotsinkieliset lukijat tiedä yhtään mistä on kysymys. Ja jos joku muu vielä tietääkin, niin aika fakiiri saa olla noitten termien suhteen. Oleellista tässä hommassa on tietenkin se, että kaikkien lämpöpatterien eteen piti jättää työskentelytilaa n. 1,5m tätä operaatiota varten. No... makuuhuonehan on 250cm leveä. Ja sänky on 160cm leveä. Sänky on yhtä kaukana molemmista sivuseinistä ja patteri toisella sivuseinällä. Nopea laskutoimitus kertoo, että siihen ei 1,5metriä ihan helposti taiota. Tai voihan sen sängyn nostaa pystyyn ensin keskiviikkona klo8.00-17.00 ja sitten uudestaan torstaina. Tai mitä häh.

Sittenhän tänne asuntoon tuli myös postia. Se on ihan kivaa. Siis etenkin kun tulee sellaisten henkilöiden posteja, jotka ei täällä asu. Eikä tässä asunnossa kyllä ole remontin takia asunut kukaan moneen kuukauteen, joten ihan lähihistorian muuttoonkaan ei voi vedota. Eihän siinä hätää, jos yksi DNA:n lasku tippuu luukusta. Senhän voi sitten viedä koulumatkalla (ja nyt ex-dekaani Kekkonen repisi hiuksia päästään, kun sanon yliopistoa kouluksi...) postiin ja kertoa, että 'hupsistakeikkaa kun tää heppu ei asu meillä'. Niinhän mä tein. Virhe. Nimittäin kun olin saanut sen kuoren rahdattua Pohjois-Haagasta pääpostiin, niin eikö mitä! Se kuorihan tuli taas seuraavana päivänä luukusta meille. Nyt se odottaa pöydällä, että vien sen johonkin. Taidan viedä jo tänään. Mielellään jollekin asiakaspalvelijalle suoraan käteen. Se on paljon palkitsevampaa kuin se, että kirjoittaisi siihen 'väärä osoite' ja veisi kirjelaatikkoon.

Tänään off-seasonin ravintopuolta on tarkoitus pitää yllä Raxin buffetissa. Energiaa on jostain saatava, kun tuo rikosoikeuden kirja on niin painava, että sen kantaminen nojatuolin ja sängyn välillä kuluttaa ihan hirveästi. Erään tuoreen teekkarin, joka ehti hetken asustella Tsadissa, mutta muutti nyt kuitenkin "poikamieskylään" Espoon puolelle, piti tulla mukaan tälle mättöruokailureissulle. Puhelimeen tuli kuitenkin pari tuntia sitten viesti "Ei pysty". Ja tarkempana selvityksenä hetkeä myöhemmin "Ei pysty syömään". Se kertookin kaiken. Siksi rankkoja nuo syksyn opiskeluriennot ovat, että toivotankin tälle Panulle (nimeä ei ole muutettu) mitä parhainta vointia ja jaksamista tulevissakin riennoissa... Ja nyt syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti