keskiviikko 1. syyskuuta 2010

PPP

Paluu Pantsen Pyynnöstä on päivän otsikko. Pauno on ollut ihan hukassa paristakin syystä. Ensinnäkin, kun tänne blogiin ei ole tullut päivityksiä. Ja toisekseen kun se on nyt muuttanut tänne suureen maailmaan eli pääkaupunkiseudulle. Eilen tämä "pieni, hikinen pummi" kuten mies itseään kutsuu sai vielä kuulla Tapani Virtasen suusta, että Pohjois-Haaga on kaiken elämän keskipiste ja siellä kannattaisi asua jos jossain. Lisäksi Parikkalan Pantteri sai nähdä Pohjois-Haagan ylpeyden eli Keskipisteen. Tämä Seilor's Pubin kanssa yhteen sulautunut viihdekeskus olikin näkemisen arvoinen paikka. Huh huh.

Seilor's pisteessä tai Keski Seilor'sissa oli tutunnäköistä porukkaa. On päässyt tämäkin kolmikko melko pitkälle elämässään. Viisi vuotta sitten tuoreita abiturientteja Mäkelänrinteen urheilulukiosta ja nyt Pohjois-Haagan paikallisen vakioväkeä...
"Tuleeko voittoa?" kysyi oikeanpuolimmainen vasemmanpuolimmaiselta, kun vasemmanpuolimmainen näpytteli Jukeboksia.


Mutta sitten leikki sikseen. Tässä on viimeiset päivät mennyt kotitaloudenhoitajana. Pyykinpesua, tiskaamista, imuroimista, pölyjen pyyhkimistä... Hyvät puolet on siinä, että saa nukkua pitkään. Nää hommat kun ei mihinkään karkaa. Huonot on siinä, että ei millään jaksa eikä ehdi lukea rikosoikeuden kirjaa. Joskin tässä vaiheessa on hyvä tilanne kun kirja on edes haettuna kirjastosta. Ei sinänsä siis mitään hätää. Ensi viikolla täytyy ehtiä myös koulunpenkille - syksy alkaa ruotsin kurssin voimin. Nästa 14 veckor måste man vara på plats och försöka lära sig (ännu) lite mera svenska...men lyckligtvis har vi det bara två gånger i veckan och bara 1,5timme på en gång. Koska mun blogin lukijoissa ei ole samanlaisia kielineroja kuin Sandran blogissa, niin pitäydytään jatkossa(kin) pääosin valtaväestön äidinkielessä. Hyviä puolia on toki etsitty myös tästä opiskelun alkamisesta ja niihin kuuluu luonnollisesti se, että kurssi päättyy palttiarallaa lounasaikaan. Ei tule siis mikään turha keikka tuonne ns. 'keskustaan'.

Tulevana viikonloppuna pistetään kilpailukausi pakettiin tai "joulupapereihin" kuten Jole asian ilmaisisi. Ohjelmassa on Nordic-Baltic Championships ja vieläpä U23 eli suomeksi 22-vuotiaiden sarjassa. Omaan ohjelmaan kuuluu mahdollisesti jopa viisi matkaa. Ne ovat: menomatka, 800m, 1500m, 400m-viesti, paluumatka. Koska ensimmäinen ja viimeinen suoritetaan laivalla, on niidenkin rasittavuus melkoista tasoa. Päämatkana pidetään ennakkoon kuitenkin tuota toista matkaa ja sillä vastaan asettuu mm. Helsingin päärynän taklausta viime lauantaina maistanut Muhammadi sekä toinen pienehkö ruotsalainen Svensson. (Yli)Painoetu on siis ainakin allekirjoittaneen puolella, jos homma tönimiseksi menee. Svensson on tosin tunnettu Filbert Bayi-tyylisestä taktiikasta johtaa juoksua alusta asti, jolloin voitaisiin mennä siististi turhia Lahtioimatta. Myös Norjalla ja Tanskalla on asettaa melko tasaisia heppuja mukaan tanssiin, joten eiköhän siitä hyvä matsi saada aikaan!

Loppukevennyksenä voidaan vielä kertoa äsken pikajuoksujen ja hyppyjen lajipäälliköltä saatu tekstiviesti, jonka mukaan Espoon Borza nähtäisiin myös 4*100m -joukkueen ankkurina... huolestuneille tiedoksi, että kyseessä on vaan Jortsun suunpieksentä. Toivottavasti.

5 kommenttia:

 1. "men lyckligtvis har vi det bara två gånger i veckan och bara 1,5timme på en gång", Mikä tämä on? Ruotsia on hauska (ja sä puhut melkein sujuvasti!) Hohho :D

  VastaaPoista
 2. nå joo, men man måste(!) vara på plats... o jag tror att den kursen ska vara jobbig. men annars e de ju helt okej att ha lite svenska! o hur så "nästan" flytande?!?! ;)

  VastaaPoista
 3. Ajja, du menar så! Trodde du menade att svenska är jobbigt och tråkigt! :P
  Ehm.. mun suomea on niin huono että luulin että "melkein" tarkoitti.."täysin"! ;)
  Ja kiitoksia myös mainoksesta, nu börjar alla dina miljontals läsare läsa min blogg också ;)

  VastaaPoista
 4. "mainoksesta". Så kan man knappast säga.. :D

  VastaaPoista
 5. Det kan man säga!! :) Eller "mainostamisesta".. de båda går. Men vet inte om jag har miljontals läsarna... :D

  VastaaPoista