tiistai 7. joulukuuta 2010

Blogitiistai

Toimituksemme pahoittelee suuresti pitkään vallinnutta bloginpäivityksen alavirettä, joka on varsin kiinteässä yhteydessä vallinneeseen/vallitsevaan (kuka näistä osaa sanoa?) talouslamaan. Tilanne on nyt vähän kuin Hapaopalla elikäs Ollin Harrilla - eli putki täytyy saada poikki keinolla millä hyvänsä. Joku putki ainakin. Tämän johdosta lanseeraamme nyt uutena käsitteenä blogitiistain, joka siis tarkoittaa sitä että tätä blogia tullaan tästä lähin päivittämään aina tiistaisin. Ja koska mikään ei ole ikuista, niin Ändyn Tippaus Oy tarjoaakin jo halukkaille kertoimia siitä, koska tulee ensimmäinen kerta kun blogia ei tiistaina kuulu tai millä viikolla sitä ei tule ollenkaan tahi kestääkö tiistaiputki kenties peräti seuraavan vuoden puolelle. Nyt on siis hyvä aika laittaa yuanit peliin!

Ensimmäinen putki muuten katkesi jo eilen päivällä. Autoa lumikasojen alta kaivaessa wanha ja luotettava sininen lastenlapio joutui kirjaimellisesti taipumaan, kun iskin lumikasoihin samalla intensiteetilla kuin Roope-setä Klondyken maisemissa. Siitä en tiedä oliko Klondykessa lunta, mutta kuokka siellä viuhui. Silloin oli suo, kuokka ja Roope. Joku on tosta jonkun muunnosväännöksenkin keksinyt. Suomalaiset taiteilijat perkele kun aina varastavat valmiita ideoita toisilta. No mutta asiaan, sanoi Juhantalo. Nimittäin auton esiinkaivaminen oli päivän lumityöt osa I. Osa II oli illalla Espoon puolella pihamaalla ja sieltä löytyi käteenkin hieman järeämpi 'peliväline'. Pelivälineestä sen verran, että sitä sanaahan voi käyttää ihan mistä vain. Ringetessä se toimii ainakin tosi hyvin, mutta myös jääkiekossa, salibandyssa, jalkapallossa, pesäpallossa, suunnistuksessa, hevospoolossa, shakissa ja uimahypyissä peliväline on mitä luonnollisin termi kun pelitapahtumia selostetaan. Joihinkin noista edellämainituista lajeista on juuri nyt hiukan hankala keksiä esimerkkiä, mutta palataan asiaan niiltä osin vaikka joskus myöhemmin. Nimittäin lumitöissä odotti vielä osa III, sillä Helsingin sydämeen - Pohjois-Haagaan - palatessa oli parkkiruutu kaivettava puhtaammaksi, jotta auton sinne sai ylipäätään väännettyä. Kerrankos sitä nyt ruudun tyhjäksi kolaa, mutta tiedossahan oli että joku toinenhan sen hyvän ruudun siitä lipastaa kun auton starttaa seuraavana päivänä liikkeelle. Ja niinhän siinä kävi. Nyt kun näitä lumitöitä on tehty niin rutkasti jo yhteen vuorokauteen, niin voimaahan piisaa ensi kesänä juoksuradalla sitten senkin edestä. Joku kaikentietävä jätkähän nyt varmaan tulis Liikuntamyllyn uumenissa kertomaan, ettei Rudishakaan tee lumitöitä. No ei tee ei, mutta eipä toimi Espoon Borzakaan puutarhurina, joten nallekarkit on siinä mielessä lähestulkoon tasan.

Loppuun kerrottakoon vielä urheiluun liittyen vammoista. Vammojahan on tarkoitus väistellä parhaan mukaan tulevaa ja tulevia kesiä silmällä pitäen. Nyt on kuitenkin viime päivien aikana täytynyt todeta, että suoritustasoa piinaa vamma, jonka vaikutuksesta lajiharjoitteluun on vielä vaikea sanoa. Playstation 2:lla on viime päivinä nimittäin viuhunut NHL2002 -peli ja pelin tuoksinassa on oikean käteni peukalon iho joutunut niin koville, että ihoon on tullut suorastaan reikä. Jos tämä rasitusvamma ei aivan estäkään "änärin" pelaamista tulevina päivinä, niin voi kuitenkin olla että joudun siirtymään korvaavien pelien pariin. Nopeasti en kuitenkaan keksi, mitä peliä peukaloni parhaiten kestäisi, joten on hyvin mahdollista että joudun pitämään jopa täyttä lepoa jossain välissä. Sitä ennen tarkoituksena on kuitenkin teipata peukalo ja hoitaa sitä mahdollisimman paljon mm. käsirasvaa käyttämällä. Tarvittaessa konsultoidaan myös fysioterapeuttia ja lääkäriä, jotta asiat saadaan kuntoon ja Toronton hurja ykkösnyrkki Kariya-Sundin-Selänne pääsee nuijimaan maaleja. Mainitaan nyt tässä kaikille uteliaille, että kakkosketjuna viilettää luonnollisesti Roberts-Nylander-Mogilny ja kolmosena Bure-S.Koivu-Lehtinen. Ja koska uteliaisuutenne ei tunnu koskaan loppuvan, voin vielä paljastaa suuren salaisuuden kakkospakkiparista. Siellähän on tällä hetkellä Karalahti-Timonen. Erittäin vahvaa toimintaa. Kaukalossa ja epäilemättä myös sen ulkopuolella.

2 kommenttia:

  1. Peliväline ei kyllä sovi yhtään mihinkään! Peliväline-sanan käyttö pitäis mun mielestä kieltää telkkarissa kokonaan. Näin on.

    VastaaPoista
  2. Sullekin ihan pätevä sana, kun aamuisin vedät sauvakävelyä Algarven hietikolla exelin pelivälineet molemmissa käsissä :)

    VastaaPoista