keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Ennakko: SM-maantie

Tässä "numerossa" on vuorossa hieman ennakkoarvailua tulevan viikonlopun SM-maantiejuoksua silmällä pitäen. SItä ennen kuitenkin ilmoitusluontoinen asia. Nimittäin. Eilen ei voinut päivittää blogia, sillä olin aivan mahdottoman kiireinen erään juhlatilaisuuden osalta. Enkä nyt puhu yleisen prosessioikeuden tentistä, enkä liiemmin Espoon Tapioiden kesäkauden avausinfosta. Vaan tietenkin Yuriy Borzakovskiyn syntymäpäivästä. Yuriyhan se otti ja täytti eilen 30 vuotta! Hyvä Yuri! Paljon onnea! Kyllä kesällä taas kulkee, ai että. Tähän samaan yhteyteen voidaan nyt myös onnitella Parikkalan Pantteria, joka niin ikään täytti vuosia tällä viikolla. Panulle tuli mittariin 22 vuotta, joten vanha kääpä sekin jo alkaa olla... Onnea Pantse!

Sitten asiaan eli SM-maantiejuoksun analysointiin. Kilpailut pidetään Siuntiossa ja onhan kyseessä sellainen urheilutapahtuma, että kerta nyt Suomessa tähän aikaan vuodesta ollaan niin täytyyhän sinne paikan päälle mennä! Paikan päällä jännittäminen on tietysti vielä mukavampaa, kun laittaa itsensä likoon. Ja nyt en tosiaan puhu omakohtaisesti ko. puolimaratonin juoksemisesta (luojan kiitos), vaan siitä että heitän tässä pienimuotoiset veikkaukset julki. Let's roll.


Miehet 21,1km
Suosikki: Utriainen
Haastajat: Kipkurui, Manninen, Boström
MH: Wannas

Suosikiksi ei oikein viime viikkoisten näyttöjen jäljiltä voi muita nimetä kuin Jussin. Mitalitaistelussa painivat Kipkurui, Manninen ja Boström. Mielenkiintoisia nimiä löytyy pitkä liuta muitakin kuten kokeneet Virta ja Kero sekä suunnistuspuolelta Muukkonen ja Parjanne. Lisäksi mielenkiintoa kohdistuu SM-maantiedebytantteihin Brunilaan, Raumaan, Niinistöön ja eritoten Pennaseen. Todella musta hevonen on SÄiPpÄ, jonka kunnosta yleensä tässä vaiheessa vuotta kuuluu hurjia huhuja. Yleensä ne huhut kulkevat akselia Saavalainen-Ukonmaanaho, joten luottamuspohjaa niillä ei tosiaan ole, mutta nyt kun mitään ei ole kuulunut niin sehän voi olla vaikka kunnossakin?!


Naiset 21,1km
Suosikit: Lindgren, Kullberg, Puotiniemi, Tuominen
Haastajat: Utriainen, Skräddar, Kanervo, Suominen, Juuti, Puranen
MH: Byskata

Naisten kilpa vaikuttaa ennakkoon kovin tasaiselta, joten suosikkejakin täytyy nimetä neljä kappaletta. Jako taitaa mennä niin, että suosikit ainakin vetävät alle 1.20:n ja pöljän päivän osuessa kenties myös joku/jotkut haastajista. Mustana hevosena pari viime vuotta hiljaiseloa kilparadoilta viettänyt Anette Byskata.


M19 10km
Suosikki: Kekki
Haastajat: Hämäläinen, Heikkilä, Siikaluoma
MH: Piesanen, Vilkman

Viime vuonna 17-sarjassa loistanut Kekki on Portugalista kantautuneiden huhujen perusteella kuntoutunut mainiosti syksyllä piinanneesta jalkavaivasta, joten nimi suosikiksi. Sarjassa vaikuttaa olevan hyvä taso ja reitin ollessa nopea voi 33minuuttia rikkoutua useammankin juoksijan toimesta. Viime vuoden 17-vuotiaiden maantiemitalistit Piesanen ja Vilkman eivät tänä(kään) vuonna hallissa kisailleet, joten todellisia mustia hevosia voi pomppia kärkipäässä...


N19 10km
Suosikki: M.Rantanen
Haastajat: V.Rantanen, Välimäki, Pentinmäki
MH: Hokkanen, Richardsson

Hallissa pari nuorten mestaruutta ja aikuisten kisoissa 19v. EM-rajan alitus oikeuttaa Meri Rantasen suosikiksi. Muista mitaleista voi tulla kovakin vääntö, kun yhteen ottavat viime vuoden maantie- & maastomestari Välimäki, viime vuoden 17-vuotiaiden tiekakkonen Pentinmäki sekä ykkössuosikin kaksoissisko Viivi.


M17 10km
Suosikki: Jumisko
Haastajat: Loukkalahti, Rautiainen
MH: Kiminkinen, Uusipere

Suosikki on hallissa paukutellut ja kovasti kehittynyt viime vuoden maastokakkonen Jumisko. Voi olla, että haastajat pääsevät erittäin lähelle ja tosissaan haastavat Jumiskon - tai sitten voi olla ettei pienestä miehestä näy horisontissa kuin pieni täplä. Mustina hevosina pari kaveria alimatkojen tuloksilla - saa nähdä miten jalat käy ja maisema vaihtuu, kun matkana on peninkulma.


N17 10km
Suosikki: Kettunen
Haastajat: Meronen, Schulman
MH: Kuokkanen

Viimeiset kolme vuotta mestaruuden nimiinsä laittanut Nikander ei ole ilmoittautuneiden joukossa, joten tällä kertaa mestaruudesta kamppailevat muut nimet. Tässä sarjassa taitaa 40minuutin alitus olla kova sana. Siihen on Meronen pystynyt jo viime vuonna ja Schulman on Karhu-viestin perusteella myös varteenotettava alittaja. Ykkössuosikki on silti hallissa ennätyksiään keskimatkoilla parannellut ja 1500m:n mestaruuden voittanut Oona Kettunen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti