perjantai 15. tammikuuta 2010

Selityksiä

Omia tekemisiä tässä ei juuri tarvitse alkaa selitellä. Eilen piiskasin rataa ihan ookoosti ja huomenna on nurmiradan vuoro. Eilinen setti kirjataan 6*200m, 1*600m, 5*150m. Huominen taasen 3*1000m, 6*600m. Tuli tässä päivänä eräänä mietittyä kuitenkin erilaisia selityksenkaltaisia lausahduksia, joita on tullut kuultua. Keräsinpä niitä sitten tähän yhteen. Eivät ole missään paremmuusjärjestyksessä, sillä nämä ovat kaikki vallan ensiluokkaisia tokaisuja oikean paikan tullen. Aloitetaan.

Ensimmäisen selityksen (tämä lienee nimenomaan selitys) tarjoaa Mäyrä.
”Eikä! Ei oo koskaan ollu!”
Tämä on siitä hyvä, että sillä pystyy perustelemaan ihan kaikki tapahtumat. Jos on jonkun asian unohtanut tai ei muista että jokin juttu on ollut tapana, voi sen kuitata väittämällä (pohjalaisen) ytimekkäästi että ”Ei oo ikänä ollu!” Miten siihen nyt sitten pystyy vastaan väittämään. On se niin vakuuttavaa kyllä. Tosin monesti lähinnä naurattaa, kun kuulee tämän selityksen. Voi Harjis.

Toisena esiintymisvuoroon tulee Kestokoutsin tokaisu, joka lienee kantautunut monien lukijoiden korviin.
”(Mitä hyötyy, kun ) Ei se näy tilastopajassa…”
Tällä pystyy kuittaamaan melkein kaikki tapahtumat, joista ei tule merkintää tilastopajaan. Jos joku läjäyttää tonnivitosen 3.38, niin se on jämpti, kun se löytyy tilastopajastakin. Jos sen sijaan joku voittaa lotossa 6 miljoonaa euroa, niin ei kuule auta semmonen: ei näy tilastopajassa! Jos ihan kirjaimellisesti tätä lähtee noudattamaan, niin arkipäivän rutiineista tulee varsin turhia. Tilastopaja kun ei toistaiseksi kirjaa mm. hampaitten harjaamista, hesarin lukemista saati takapuolen pyyhkimistä…

Kolmantena esitellään veljeni toteamukset, joilla voi lykätä omia tunnontuskiaan.
”Hups!” ja ”Huomenna…”
”Hups” –lausahdus syntyi varmaan heti ensimmäisinä suusta päässeinä sanoina. Viimeistään kuitenkin kun mies sai omat kotiavaimet. Ne oli milloin missäkin: lipaston takana, maton alla, … ”Hups” vaan ja se oli selitetty. Sitten kun kyseessä ei ollutkaan huolimattomuus vaan laiskuus, vaihtui selitys muotoon ”huomenna”. Kaikki tekemätön pystyttiin aina tekemään ”huomenna”. Varsin venyvä käsite se huominen kuitenkin oli – varmaan oo vieläkään kaikki ’huomiset’ asiat tehtynä?!

Loppusilauksena lyödään tiskiin vähän kansainvälistä verta à la Tippaaja eli Mestari eli Ändy.
”Ei sil jenkeis tekis mitään..”
Sukua lausahdukselle ”kyl meil joplinis”. Tällä pystytään kumoamaan melkein mikä tahansa kotimainen (urheilu)suoritus vertaamalla siihen, ettei se riittäis rapakon takana yhtään mihinkään. Ylipäätään melkein kaikki asiat tehdään jenkeissä paremmin ja helpommin. Maastojuoksussa pyyhitään menemään kovempaa ja subwayssa maksaa 1,5 jalan mittanen subi vähemmän ku täällä 15-senttinen. Tässä on myös yksi syy, miksi tämän blogin kieli on suomi. Tällä blogilla ei tekis jenkeissä mitään.

2 kommenttia:

  1. Eikä! Ikinä en oo mitään unohtanu enkä ainakaa oo koskaan noin sanonu (PISTE)

    VastaaPoista
  2. olen "otettu" siitä että kommenttini on huomioitu... mutta mitä välii kun se ei näy tilastopajassa...

    -kestokoutsi-

    VastaaPoista