sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Painokontrolli

Arvoituksen vastaukset on nyt julkaistu kommenteissa. Tulihan sieltä oikeitakin vastauksia muutama. Ihan hyvä, mutta kyllähän se nyt tarkoittaa että suurimmalla osalla on jäänyt sormi suuhun. Huhumylly on pyörinyt voimakkaasti ja tarinoita on kuulunut, että esimerkiksi Varsinais-Suomessa on jollain 'Kestokoutsilla' mennyt koko joulu noita arvoituksia pohtiessa. Tiedä sitten lieneekö tämä totta vai täysin palturia, mutta niin on kuulemma pähkäillyt että on ihan unohtanut syödä kinkkua ja muita herkkuja. Sitä ei voida kyseisen keskivartalon ulkomuodon huomioiden pitää ollenkaan huonona asiana, joten eiköhän siellä ole paino lähtenyt alaspäin.

Painosta tulikin mieleen oma painoni, joka on monesti ollut tapetilla mm. Vierumäen leirien Massamestari-kilpailuissa. Suoritukseni on tosin joskus hylätty verukkeella "oot liian pitkä, ei lasketa", mutta hylättyä on ollut lähinnä hylkääjän perusteet. (Mäyrä, hyi hyi!) Nythän tilanne on joulun jäljiltä sellainen, että paino on tullut alaspäin. Ei riitä ylensyöminen ja herkuttelu, kun on niin rautainen elimistö ettei tartu kuin lihas. Puntarin lukema on siis tällä hetkellä sellaisen pölyhiukkasen verran yli 75kiloa. Kilon verran enemmän oli ennen joulua, joskin on myönnettävä että silloin kieltämättä kauhulla seurailin tilannetta ja toivoin joulupukilta ihmettä tähän asiaan. Ihme nähtiin ja nyt ollaan lähes raiteilla. Kisapaino on sellaisen 72-73kiloa noin suurinpiirtein, joten eiköhän sitä Etelä-Afrikassa sula sen verran että pääsee kevyin jaloin koikkelehtimaan jo hallikisoissa. Tosin koskaan ei ole hallissa ollut paino lähelläkään sitä mitä se sitten kesällä on luonnollisen laihtumisen seurauksena ollut, joten ei kai se nytkään sieltä alas tule. Monet asiat vaihtelee, mutta läski se on ja pysyy. Joo, Läski-Salonen maaliin.

Eilen pyöräilin reilun parikymmentä kilsaa. Se olikin melkoinen matka toissaöisen lumipyryn jälkeen. Ja vieläpä ohutrenkaisella tiepyörällä pistelin menemään. Parhaimmillaan nopeutta oli 64,6km/h. Koko matkan taitoin siis väestönsuojassa harjoitusrullilla pyöritellen. Siinä on niin helppoa tehdä harjoitusta, ettei tarvitse paljon kumpaakaan aivosolua rasittaa. Jalat pyörii kuin itsestään, eikä ole tarvetta miettiä reittiä tai muuta liikennettä tai tasapainoa tai ... Joku voi sanoa sitä tylsäksi, mutta helppoa se on pää tyhjänä pistellä menemään. Asentoa täytyy vähän kyllä vaihdella, kun ei se maantiepyöräilijöiden aerodynaaminen ajoasento oikein ole kaikkein miellyttävin. Välillä täytyy ajella ilman käsiä ja suoristella selkää, välillä vaihdella käsien paikkaa ohjaustangon sarvissa. Jonkun aikaa voi antaa käsien tehdä vähän juoksuliikettä ja jonkun aikaa taas pitää kiinni jalkojen välissä olevasta putkesta... Siis siitä pyörän putkesta. Rungosta. Mikä se on. Perkele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti