torstai 4. maaliskuuta 2010

Omenaa ja omenaa

Kävin tänään natsisiwassa eli lapinpolttajien marketissa. Heti alkuun voisikin antaa palautetta. On nimittäin aivan perustavaa laatua oleva munaus ja rookie mistake, että vaniljacola on poistunut kyseisen kaupan valikoimista. Heti takasin. Sikäli tämä palautekin on hieman myöhässä määräajasta, että viimeksi olen tainnut kyseistä tuotetta ostaa Torinon talviolympialaisten aikaan. Ja nyt on tainnut vierähtää karvan verran yli olympiadi siitäkin. Myös forum lienee väärä, sillä eihän ne sedät tätä lue. Toisaalta niitten pitäis tajuta ihan ex officio, ettei vaniljacolaa voi jättää pois valikoimista...

Lapinpolttajien marketissahan on vaniljacolan puuttumisesta huolimattakin hyvä käydä siksi, että sieltä saa: 1)suklaata 2)mysliä. Molemmat on erittäin hyviä. Etenkin mysli ja varsinkin suklaa. Mysliä on pari pussukkaa jo kotona, joten sitä en tällä kertaa ollut hakemassa. Suklaahyllyllä saatoin vierailla. Päähuomio tässä tarinassa on kuitenkin smoothie-juomilla, joita myös ostin. Nimittäin, "Mango-Passio" -niminen 250ml vetävä purnukka ja sen tekstit kiinnittivät huomioni. Yhteen pullolliseen on käytetty "4 passiohedelmää, 1 omena, ½ banaania, ¼ mangoa, ¼ omenaa". Siis siellä on omenaa. Ja sitten omenaa. Ei missään nimessä 1¼ omenaa, vaan 1 omena ja ¼ omenaa. Ehkä sillä viitataan siihen, missä järjestyksessä ne on sinne laitettu. Passionhedelmien jälkeen yks omppu ja sitten lopuks vielä neljäsosa päälle, a vot! Ruotsia osaavilla voin kertoa, että "en flaska innehåller 4 passionsfrukter, 1 äpple, ½ banan, ¼ mango, ¼ apelsin". Nyt nokkelimmat huomaa, että ruotsinkielisille myydään eri tavaraa! No niinpä perskutarallaa myydään. Ne saa neljännesappelsiinin neljännesomenan sijasta. Fan sanon sille. Ja sjutton också.

Oli muuten hankala saada noi puolikkaat ja neljäsosat (¼ ja ½) merkkeinä tästä macista esiin. En joo vieläkään tiedä miten se tapahtuu tarkkaan ottaen. Merkkejä kyllä löytyy, muttei puolikasta saati neljäsosaa. Sitä hyödyllisempi merkki on onneksi , joka löytyy valinnalla Alt+A. . Siinä teille omppuja. Ei oo muuten ihan kokonaisia, mutta isompia kuin neljäsosa kuitenkin. Suomenruotsalaisten suureksi harmiksi en millään löydä tästä pikavalintaa, jolla ruutuun saisi edes neljäsosa appelsiinin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti