keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Koulutaksi

Otsikosta sanottakoon heti sen verran, etten ole ikinä koulutaksilla matkustanut. Eihän sellasta tarvita: kesällä pyörällä ja talvella hiihtäen. Etenkin se hiihto onnistuu tosi näpsäkästi täällä etelässä.

Kuitenkin koulutaksi kuljettajansa ohjaamana meinasi näytellä hyvinkin suurta roolia elämässäni eilisellä pyörälenkillä. Ylitinpä suojatietä reippaasti noin 25km/h vihreän valon näyttäessä, että ketjua kireemmälle vaan! Juuri ehdin tien puolelle, kun silmäkulmastani takaoikealta hyökkäsi koulutaksi - ja lujaa. Selvähän se, että kaahata pitää. Ei ne muksut odota sitä taksia siellä pihalla. Omppuvarkaisiin ne lähtee. Kuitenkin. Taksi siis kurvasi eteeni ja refleksit oli kuin Brodeurilla kun kahmaisin jarrukahvaa ja kurvasin oikealle jotta saisin ohitettua taksiin törmäämisen takakautta. Onnistuin tietysti, pysyin pystyssä ja ihan hengissäkin vieläpä. Kuitenkin heti tämän huomattuani ajattelin muistaa taksikuskia kannustushuudolla v-kirjaimella alkavin sanoin.

Nyt joku kysyy, että saitko rekkaria. Kyllä, katsoin myös rekistenumeron ylös. Niinhän sitä ainakin elokuvissa tehdään, jos joku kaahaa yli. Nyt pitäis päättää, että mitä sillä rekkarilla tekis. Kai sitä vois johonkin taksikeskukseen ilmoittaa, että nyt loppuu toi kaahailu! Mahtaisko loppua. Niinpä.

3 kommenttia:

 1. Niin. Mitäs kun molemmille paloi vihreä tuossa tilanteessa? Eli periaatteessa tulit myös liian kovaa. Sulla oli vain vähemmän metallia ympärillä. Suojatiehän tunnetusti suojaa kävelijää, mutta ei pyöräilijää... Eli mitä meinaat ilmoittaa ja minne?

  VastaaPoista
 2. Autolle paloi vihreä, muttei 'nuolivihreää'. (Nuolivihreän palaessa ei myöskään kyseisessä suunnassa olevalla suojatiellä koskaan pala kevyelle liikenteelle vihreä samaan aikaan.)

  Liikennesääntöjä mukaillen: Vihreä valo opastimessa kertoo, että saat ajaa risteykseen, mutta muista kääntyessäsi väistää kevyttä liikennettä ja jalankulkijoita sekä vasemmalle kääntyessäsi vielä vastaantulijoita.

  Tarkennetaan vielä, että yli 70-kiloinenkin on liikennesääntöjen mukaan kevyttä liikennettä kuljettaessaan esim. polkupyörää. Joskaan mitään painorajaa tässä ei tunneta, niin analoginen merkitys lienee tämä. B)

  VastaaPoista
 3. ehkä saat koodeja ärrälle tostakin? törkeeetä!

  VastaaPoista