tiistai 10. marraskuuta 2009

Savanni

Tänään tänne etelään satoi 30cm lunta. Se on paljon se. Suksia oon rasvaillu koko päivän, sillä nyt alkaa sujuttelut siltä osin. Aloitin hiihtokeskittyneisyyden jo eilen, kun meteorologit kertoivat että nyt tulee lumimyrsky oikein. Ei siinä auta itkeskellä - lumikelillä vedetään lumessa!

Sitä oon tässä vaan iltapäivän ja illan mittaan miettiny, että on se 30cm vaan aika vähän. Ainakin tai varsinkin lumena. Vaihtoehtoisesti voi tietenkin olla, että meidän takapihalla avautuu varsinainen savanni. Ei sitäkään varmaksi voi sanoa. Sieltä kuitenkin pilkistelee nurmikkoa lumen seasta. Siis nopean laskutoimituksen mukaan ne ruohonkorret on yli 30cm mitaltaan! Ej pärkele. Jokuhan tässä nyt on mennyt pieleen.

Vähän pieleen meni myös työoikeuden tenttikysymysten laatimisessa. Tenttivaatimuksissa oli seuraavanlainen teksti:
"Mikkola, M. - Pietiläinen, S. - Valpola, O., Suomalainen toimeentuloturva (2002), luvut II.3; III; IV.1; V ja VI (66 s.)."
Kyseisestä asiasta oli kysymyskin. Kysymys kohdistui työttömyysturvaan, jota käsitellään kirjan luvussa IV.2. Ei tarvitse tässäkään asiassa olla mikään ainstain, että tajuaa notta nyt tuli savolainen supersankari - Vituiks-män! (ehheheh.. erään skapparin vakioläppä.)

Tenttikysymykseen löyty asiaa lakikirjasta, joskaan ei voi sanoa että parista pykälästä olisi mitenkään nautinnollista kirjoittaa esseetä. Kahden sivun esseetä. Ilmankos jäi alle sivun esseeksi.

Meteorologien toiminnan puolustamiseksi tämän päivän lumimyrskyasiassa voidaan sanoa Ahti Karjalaisen sanoin: "Ennustaminen on vaikeaa, erityisesti tulevaisuuden."

4 kommenttia:

 1. yliluutnantti matilainen on hieno mies! ja kädet käy ku turkkilaisella vitunsuolaajalla!!

  VastaaPoista
 2. Se on Tuomo ihanaa, että sä oot rekisteröitynyt lukijaksi omaan blogiisi. Vaikka kukaan muu ei lukisi, niin itse ainakin luet.

  Tenttialuefiban kaltaisia tiedotuskukkasia löytyy mm. Valtsikan TVT-opetuksen sivuilta. Jotain kertoo jo se, ettei tieto- ja viestintätekniikasta vastaava porukka osaa päättää, mitä kotisivua käyttävät, eikä laittaa syksyn kurssitarjontaa esille ennen 2. periodin alkua.

  VastaaPoista
 3. Otin kato mallia Mestari Nummelasta! ;) Kannattaa nää tarinat iteki lueskella, että pysyy perillä menosta...

  VastaaPoista
 4. No prkle...hyva etta edes joku lukee.

  VastaaPoista